Selecteer een pagina

“Witter dan sneeuw”

>>PDF<<

“Witter dan sneeuw.”  Psalm 51:9

Maar sneeuw is witter dan al het andere!  Vooral als je het zag glinsteren in de zonneschijn op de top van een hoge berg, waar nooit stof komt. Sterfelijke ogen hebben iets gezien, wat wit was als sneeuw, want de kleren van de engel bij de opstanding van de Here Jezus waren “wit als sneeuw”; en de stralende kleren van de Here Jezus op de Berg der Verheerlijking waren “stralend wit als sneeuw.” Maar wat kan er “witter dan sneeuw” worden gemaakt?

“Was mij, en ik zal witter zijn dan sneeuw!” Wat, ik? Mijn ondeugende, zondige ik? Mijn ziel, die zo bevlekt is met zonde, dat ik die helemaal niet rein kan maken of rein kan houden? Ja, “ik zal witter zijn dan sneeuw” als God mij wast.

Maar water kan dit niet doen en tranen kunnen dit niet doen. Slechts één ding kan het doen, maar dat ene doet het zeker en grondig. “Het bloed van Jezus Christus, Zijn Zoon, reinigt ons van alle zonde.”

Dit is “de bron, die geopend werd voor de zonde en voor de onreinheid”; en sinds het kostbare bloed vergoten werd, is de bron altijd open geweest. Het is nu open, juist deze avond, gereed voor jou om erin gewassen te worden en “witter dan sneeuw” te worden gemaakt.

Laat het niet bij een beetje nadenken hierover, maar ga naar je hemelse Vader en vraag Hem jou te wassen in het kostbare bloed van Christus.

Wees bereid om echt gewassen te worden. Wees niet als sommige kleine kinderen, die niet een schone witte jurk aan willen hebben, omdat ze weten, dat ze dan niet in de modder kunnen gaan spelen. Wees bereid om niet weer terug te gaan naar de modder.

En laat Hem jou dan wassen; zeg niet zomaar een paar woorden om daarna van je knieën op te staan en er niet meer aan te denken, maar leg jouw hart in Zijn handen en kijk naar het kostbare bloed van Jezus; wacht en vraag Hem jou te laten zien hoe werkelijk het vergoten werd voor jou en hoe werkelijk het reinigt van alle zonde. Dan zul je er klaar voor zijn, net als de Samaritaan, om aan de voeten van Jezus neer te vallen en “Hem te danken”, dat Hij zelfs jou gewassen heeft.

“Kostbaar, kostbaar bloed van Jezus,
Laat het jou gezond maken!
Laat het in een machtige reiniging,
Over jouw ziel stromen.

Al waren je zonden rood als karmozijn,
Al gloeiden ze diep als scharlaken
Het kostbare bloed van Jezus kan ze
Wit als sneeuw maken.”