Selecteer een pagina

Aan Jezus vertellen

>>PDF<<

“Zij vertelden Hem alle dingen” – Marcus 6:30

Wanneer je een dag bent weggeweest, waar kijk je dan naar uit als je ’s avonds thuiskomt? Waarom loop je dan zo hard het huis binnen en waarom zie je er zo stralend uit? Je wilt “alles wat je hebt meegemaakt” vertellen aan iemand van wie je houdt, – je vader of moeder, of broers en zussen; en je kunt nauwelijks vlug genoeg praten om het er allemaal uit te gooien. Je begint bij het begin en je vertelt alles (als ze jou dan maar lang genoeg laten opblijven),  het plezier en de ongelukjes, wat er gedaan is, of wat er gezegd is.
Wanneer er een dag voorbij is en je gaat naar boven naar bed, wat vertel je dan aan Jezus? Vertel je Hem ook alles? Misschien vertel je Hem helemaal niets; of misschien vertel je Hem over iets wat je verkeerd gedaan hebt en waar je spijt van hebt; je dacht nooit aan zoiets als Hem alles vertellen! Toch houdt Hij meer van jou dan de geliefden beneden, die naar al jouw verhaaltjes luisterden.
Toen de apostelen weg waren geweest, “kwamen ze samen bij Jezus en vertelden Hem alles, wat ze hadden gedaan en wat ze hadden geleerd”. Kun jij je niet voorstellen hoe de zachte liefdevolle Meester zo vriendelijk en geduldig naar alles luisterde en hen al hun fouten en hun succes liet vertellen, alles wat hen blij gemaakt had en ook alles wat hen verdrietig gemaakt had? En kun jij je de discipelen niet voorstellen, terwijl ze aan Zijn voeten zaten en opkeken naar Zijn gezicht en zagen hoe geïnteresseerd Hij was in alles wat ze hadden gedaan; ze wensten niets achter te houden voor zo’n geliefde Meester en ze merkten dat hun eigen liefde voor Hem warmer en stralender werd vanwege dit fijne uur van praten met Hem! Wat was het anders geweest als ze maar gewoon een paar koude woorden tot Hem hadden gezegd en Hem nooit iets hadden verteld! Probeer dit vanavond! Het zal zo’n hulp, zo’n troost zijn en al gauw zul je het zo’n vreugde vinden om Jezus alles te vertellen!

“Vertel Hem alle mislukkingen,
Vertel Hem alle zonden;
Hij luistert vriendelijk
Terwijl Zijn kind begint.

Vertel Hem al het plezier
Van jouw vrolijke dag,
Vertel Hem al de schatten
Die jouw gehele weg bekronen.”